Haaroplossingen

Haarwerkstudio Maastricht heeft verschillende (semi)permanente haaroplossingen in huis, gemaakt van echt haar of synthetisch haar. Wij zijn gespecialiseerd in volledige haarwerken voor vrouwen die te maken hebben met tijdelijke of blijvende kaalheid, door bijvoorbeeld medicijngebruik of een chronische aandoening. Behalve voor complete haarprothesen kunt u bij ons ook terecht voor haarstukken, voor het verbergen van plaatselijke kaalheid.

oplossing

Confectie en maatwerk

Uw schedel heeft een unieke vorm en uw haar een unieke structuur, kleur en een eigen model. Samen met u gaan we op zoek naar een haarwerk dat qua model, maat en kleur het beste aansluit bij uw eigen haar en oude kapsel. Dat kan een vakkundig aangemeten confectiehaarwerk zijn. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende soorten monturen en binnenwerken, die van invloed zijn op het draagcomfort. Omdat we weten dat tijd en geld vaak ook een rol spelen, houden we in het zoeken naar een oplossing óók rekening met de levertijd en uw budget.

Synthetisch of natuurlijk haar

Onze haarwerken zijn gemaakt van synthetisch haar of echt (menselijk) haar. Het grootste voordeel van echt haar is dat het er natuurlijk uitziet en zich gedraagt als uw eigen haar. Nadelen zijn dat het mettertijd onder invloed van zonlicht verkleurt en dat het relatief veel verzorging vergt. Modern synthetisch haar is tegenwoordig praktisch niet meer te onderscheiden van natuurlijk haar en is bovendien een stuk lichter. Het kan daardoor onopvallend en tegelijk comfortabel worden gedragen op de gevoelige hoofdhuid. Synthetisch haar is verder gemakkelijker te verzorgen en stylen dan echt haar en verkleurt niet.

Méér dan haarwerk

Als u radio- of chemotherapie krijgt, verliest u behalve het haar op uw hoofd vaak ook uw wenkbrauwen en wimpers. De therapie is ook nadelig voor uw huid, die vaak droog en gevoelig wordt. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor advies en hulp bij haar- en huidverzorging en make-up. We weten precies hoe en met welke producten u uw huid het beste kunt beschermen en verzorgen. En een beetje make-up en een wenkbrauwpotlood kunnen wonderen doen voor uw uitstraling. Wij laten u graag zien hoe!